Patent Nasıl Alınır

Patent Nasıl Alınır

Bu harika içerik titiz görünebilir, ancak kullanımı kolaylaştıran bazı akıllıca hileler var.



Birçok Hint yemeği pişiriyorum, bu da haftada birkaç kez, taze zencefil kökü ile savaşacağım anlamına geliyor. 


Benim en sevdiğim yemek pişirme anıdır, çünkü gnarly, knobby root'u bir soyma bıçağıyla düzeltmek ve daha sonra da tüylü ve lifli merkezini ince bir şekilde kesmek için uğraşıyordum, ama ben ısrar ediyorum çünkü taze zencefilliğin lezzeti kadar oldukça ilahi bir şey yok. köri veya dal.

Zencefil Yeşili'nde "Zencefil nasıl hazırlanır ve saklanır" adlı bir makaleye rastladım ve zencefil köküyle başa çıkmanın başka bir yolu olabilir. Okuduğumda gözlerim genişledi; Görünüşe göre, tüm zaman ve enerji harcıyordum ve kullanım patent nasıl alınır için zencefil hazırlamanın birkaç önemli kolay yolu var. Belki de bu tekniklerin bir kısmını zaten biliyorsunuz, bu durumda mutfak aletiniz benimkinden daha fazla geliştirildi - ya da benim yaptığım gibi bir vahiyiniz olabilir.

1. Zencefilin soyulması gerekmez. Cilt yenilebilir ve tatsızdır; Tek olumsuz yanı, yeterince ince doğramadığı takdirde, belirli yemeklere istenmeyen bir doku katmasıdır.

2. Ama eğer soymak istiyorsan ... zamana göre test edilmiş yöntemler var. Çoğunu almak için sebze soyucu kullanın, sonra bir kaşığa geçin. Sohla El-Waylly, bu, "oluklar ve topuzun kilitleri arasında sıkışmış kalan deriyi kazımak için iyidir" diyor. Bon Appétit'i bir kez daha okumuştum, ama henüz denemediğim halde cildin zencefil kökü kazıması için iyi bir çubuk. 

Genelde bir soyma bıçağı kullanırım ve mümkün olduğunca cildi keserim, ancak bu süreçte köklerin bir kısmını kaybederim.


3. Daima tahıl boyunca dilimleyin. Zencefilte sert lifler vardır, bu da bunları aşmak için tahıl boyunca ince dilimlerin kesilmesi önemlidir. El-Waylly, dilimlemeyi kolaylaştırmak için çeşitli topaklar ve darbelere ayırmayı önerir. Ardından dilimleri bir bıçakla ince bir şekilde doğrayın ya da bir blenderda doğrayın.

4. Zencefil püresi yapın. Düzenli olarak çok fazla zencefil kullanırsanız, bu tidbit hayatınızı değiştirebilir. İnce dilimlenmiş, soyulmamış zencefili bir karıştırıcıya atın, hareket ettirmek için yeterince su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu hemen veya dondurulmuş olarak kullanılabilir (daha fazlası için).

5. soyulmuş veya soyulmamış taze kök rendeleyin. Izgara, yemek pişirmek için hızlı bir şekilde zencefile hazırlanmanın harika bir yoludur. Güzel, canlı bir hamuru elde etmek için bir microplane kullanın ya da TreeHugger'ın editörü Melissa'nın kullanmayı çok sevdiği bu özel uzman zencefil rendelerinden birini satın alın.

6. Dondur. Zencefil, hem saf hem de bütün kök formunda güzelce donar. Bir püresi olarak, bir plastik torbaya koyun (yeniden kullanılmış bir süt torbası bunun için iyi olur, Kanadalılar), düzleştirin ve gerektiği şekilde yemek pişirmek için bir patent nasıl alınır parça ayırın. Çabuk çözülür. Çevrimiçi yorumcular bir fırın tepsisine küçük yuvarlak zencefil püresi plopping ve bir kapta aktarmadan önce dondurma ya da bir buz küpü tepsisinde donma öneririz. Alternatif olarak, tüm kökünü dondurucuya koyun ve gerektiği gibi parçaları rendeleyin; Önceden çözülmeye gerek yok.

7. Buzdolabında saklayın. Buzdolabında birkaç hafta boyunca zencefil tutabilirsiniz. Kapalı bir kapta saklayın ve bir kesme kenarı varsa, soğutmadan önce kurutun.


Plastik, gündelik hayatımızın bir parçası olduğu sürece bir mesele olmasına rağmen, “plastik kirlilik” kavramı nihayetinde ortak sözlüğün ön tarafındadır - ne olduğu, bizi nasıl etkilediği ve nasıl Bunu engelleyebiliriz.

Plastik kirliliğin yaygın olarak anlaşılması, çöpün imajının ötesinde, sadece bir gözbebeği olarak, karada, havada ve denizde çevreye yayılan yaygın bir varlığa dönüşmüştür. Haberlerde ve internette okyanus gyresinde, gıda zincirindeki ve içtiğimiz sudaki en küçük bağların karınlarındaki mikroplastikler olarak görüyoruz. 

Plastik kirliliğin neye benzediğini biliyoruz ve artık akıldan çıkmıyor.


Artık gıda maddelerini yetiştirdiğimiz yerdeki kimyasalları ve gıdalarımızı besleyen yiyecekleri özütlediğini ve toprak dolgularında ve çevrede zehirleri ve sera gazlarını atmosfere bıraktığını biliyoruz (yavaşça). Tahmin ettiğimiz şey, 2050 yılına kadar okyanustaki balıklardan daha fazla plastiğe baktığımızda, işler değişmezse patent nasıl alınır hükümetlerin, işletmelerin ve bireylerin kaçınılmaz krizden uzak bir rotaya yönelmeleri yönünde bir çağrıdır.

“Plastik kirliliğin sona ermesi” bu Dünya Okyanus Günü (8 Haziran), bu yılki Dünya Çevre Günü ve bu yılki Dünya Günü (ve Dünya Ayı) olduğu için, çevreyi olumsuz yönde korumaya yönelik dünya çapında farkındalığı ve eylemi teşvik ediyor. etkiler. Bu özellikle önemli olan konu, çeşitli açılardan ele alınmakla birlikte, birleştirici cephesi, her gün plastik kirliliğini sona erdirmek için bir eylem, çok büyük ya da çok küçük hiçbir eylem değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarım

Devore Yıkama

Enzim Yıkama